Ainuüksi viimase paari kuuga päästeti suurte operatsioonidega väga halbadest tingimustest mitukümmend koera ja kassi. Sündmuspaiku ilmestavad vigased ja haiged loomad, joogi- ja söögipuudus ning ebainimlikud tingimused.

Juuni alguses viis Põllumajandus- ja Toiduamet (PTA) koostöös loomakaitseorganisatsioonidega läbi kaks suurt loomade päästeoperatsiooni. Ühel hommikul võeti Raplamaal ühelt loomapidajalt ära 41 väikest koera, sest sealsed tingimused ohustasid loomade elu ja tervist. Sellistest päästeoperatsioonidest räägib lähemalt PTA loomade heaolu peaspetsialist Tiina Kukk.

Kukk kirjeldas, et Raplamaalt päästetud koerad elasid väga halbades tingimustes. Koeratõugu on tema sõnul raske kirjeldada, sest tegu oli pisikeste koertega, kes sündisid suguluspaarituse tulemusel. „Põrandaid kattis mitmesentimeetrine roojakiht, mille sees loomapäästjad ja järelevalveametnikud koeri püüdsid,” ütles ta. Lisaks oli koerte karvastik hooldamata, küüned ülekasvanud ning loomad olid täis sise- ja välisparasiite.

Kommentaarid
Copy