Müüdimurdja: seksuaalsus ja soolisus oma täies (tõenduspõhises) ilus. II osa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Illustratsioon: Andre Taal

Erutuseni viiv “gaasipedaal” (ingl k “Sexual Excitation System”) reageerib ajule seksuaalsena tunduvatele stiimulitele – selleks võib olla kõik, mida näeme, kuuleme, maitseme või muul moel tajume või ette kujutame.

Täida seksuaalse temperamendi test! 

Küsimustikku võivad täita kõik, olenemata soost või seksuaalsest orientatsioonist.

Loading...

Nõrk gaas: 0-7p

Sa pole seksuaalsete stiimulite suhtes kuigivõrd tundlik ja pead väga teadlikult pingutama, et oma tähelepanu õigesse suunda juhatada. Sinu jaoks on tõenäolisemalt seksikad varasemast tuttavad, mitte uued olukorrad. Sinu seksuaalne toimimine saaks palju kasu, kui suurendad stimulatsiooni (näiteks vibraatoritega) ja pöörad igapäevaselt tähelepanu mõnuaistingutele.

Nõrgatoimelist “gaasi” seostatakse ka aseksuaalsusega, seega kui sa said vähe punkte, võid suhestuda mõningate aseksuaalsuse komponentidega. Ehkki Nagoski küsitleb naisi, kes on tavapopulatsioonist ilmselt suurema seksihuviga – vähemalt piisavalt suurega, et lugeda selleteemalist raamatut või minna Nagoski seksuaalhariduse tundidesse ja töötubadesse – langeb siiski ligikaudu 8% naistest siia vahemikku.

Keskmine gaas: 8-15 p

Oled tulemuste osas täpselt keskel, seega su tundlikkus seksuaalsete stiimulite suhtes sõltub ilmselt enamasti kontekstist. Väga romantilistes või erootilistes olukordades häälestute hõlpsasti seksuaalsele lainele; olukordades, kus romantikat või erootikat on vähe, võib seksuaalsetele stiimulitele reageerimine osutuda üsna keeruliseks.

Siin võiks olla äratundmishetk – tunnista, et kontekst mängib su naudingutes olulist rolli ja astu konkreetseid samme, et oma seksuaalelus luua sulle sobiv seksikas kontekst. Umbes 70 protsenti Nagoski küsitletud naistest langeb siia kategooriasse.

Tundlik gaas: 16-24 p

Oled seksuaalsete stiimulite suhtes üsna tundlik, võib-olla erutud ka vähemlevinud stiimulitele, näiteks lõhnale ja maitsele. Seksuaalsus hõlmab sinu jaoks üsna laias variatsioonis kontekste ning uudsus võib olla tõeliselt erutav.

On võimalik, et kasutad seksi stressi maandamiseks – tundliku gaasipedaali ja kompulsiivse (ja/või riskantse) seksuaalkäitumise vahel on korrelatsioon. Pööra sellele tähelepanu. Vaata, et pöörad ka oma partnerile piisavalt tähelepanu: tundliku gaasipedaaliga inimtüüpidele võib partnerite rahuldamine sügavat rahutust tuua, nii et lõikate mõlemad kasu! Umbes 16% Nagoski küsitletud naistest kuuluvad sellesse rühma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles