Emak-naised – armumaagia menstruaalverega

Maia Klaassen
, 4dimensiooni autor
Copy
Emak-naised on leidnud menstruatsiooniverele põnevaid kasutusviise.
Emak-naised on leidnud menstruatsiooniverele põnevaid kasutusviise. Foto: 4dimensioon

Lugesin novembris blogipostitust naistest, kes menstruaalverega armumaagiat teevad. Rituaaliks on õndsas teadmatuses armsamale verega toidu valmistamine. Edasised otsingud ja soovitusalgoritmid viisid new age spirituaalsuse ja emak-naiste (ingl k womban) müstilisse inforuumi.

Emak-naisele täpset definitsiooni ei inglise ega eesti keeles ei leia, ent nende digitaalne jalajälg on võimas. Emak-naisena võib pidada igasuguseid ameteid: nõustaja, suunamudija, koka kui ka kunstniku oma. Peamiseks ühendavaks jooneks paistab olevat arusaam, et naine saab oma ürgse väega ühendust emaka kaudu ning selleks on vaja spetsialisti abi. 

Seda tuge pakuvad näiteks sertifitseerimata spirituaalne sünnituskaaslane (doula) Jenna ning holistiline viljatusnõustaja ja emakatervendaja Samantha. E-kursuseid naiseliku väe ja hormoonide spirituaalseks taltsutamiseks pakub The Flowering Womban, mille kodulehe järgi emak-naine „kehastab raevukalt ja elegantselt oma keha ja yoni, armastuse ja suhete, meele ja hinge rikkalikku, mahlast vabastust”. Kosmilised emak-naised lubavad maailma terveks ravida üks emakas korraga   ning müüvad selle tarvis vajalikke taimetee pakke. Womben Wellness kollektiiv koosneb jooga ja reiki õpetajatest, taro kaartide lugejatest, energiaparandajatest, kellelt on võimalik osta kursuse oma menstruatsiooni väega taasühendamiseks, kui on ka võimalik leida vaginaal-aurutamise spetsialisti. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles