Tartu Ülikool lõpetab osaliselt tasuta õppe õigusteaduses (2)

Kaili Malts
, 4dimensiooni autor
Copy
Foto: Illustratsioon: Markus Tamm

Tartu Ülikooli õigusteaduskond on aastaid tootnud ülikooli sotsiaalteaduste valdkonna kahjumit, mille tagajärjel otsustas tänavu oktoobris teaduskonna nõukogu muuta magistriastme sessioonõppe tasuliseks. Probleem on laiem – tasuta kõrghariduse pakkumine tänase riikliku rahastusega ei ole jätkusuutlik, mistõttu on Tartu Ülikooli teaduskonnad väljendanud muret kvaliteetse õppe pakkumise pärast.

Juuratudengeid teavitati otsusest vaid mõned nädalad tagasi, 27. novembril kirjaga, milles toodi välja, et õigusteaduskond on jõudnud finantsseisu, mis ei võimalda enam ilma täiendavaid vahendeid kaasamata jätkata senises mahus õpetamist. Varem on saanud Tartu Ülikoolis õigusteadust õppida nii Tartus kui ka Tallinnas, päeva- või sessioonõppes, bakalaureuse- ja magistriõppes – kõike seda tasuta. Õigusteaduskonna direktor Gaabriel Tavitsa allkirjastatud teates seisab:

„Teaduskonna nõukogu 16. novembri otsuse kohaselt jäädakse magistriastmes seniste õpperühmade juurde. Seega avatakse 2021. aasta sügisel Tartus täiskoormusel päevaõppe rühm 39 õppekohaga ning sessioonõppe vormi eelistavatel tudengitel on võimalik valida Tartu (30 õppekohta) või Tallinna (70 õppekohta) õpperühma vahel. Tartu päevaõppe rühmas jätkub õpe täiskoormusel ja tasuta, mõlemas sessioonõppe rühmas hakkab õppetöö alates 2021. aasta sügisest toimuma osakoormusel ja tasulisena.”

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles