Mängukoobas – 2000ndate laste safe space

Anett Peel
, 4dimensiooni autor
Copy
Mängukoopa kollid ja kolliurud veel kõigi jaoks unustatud pole. Pilt: 4Dimensioon
Mängukoopa kollid ja kolliurud veel kõigi jaoks unustatud pole. Pilt: 4Dimensioon Foto: 4dimensioon

Mäletad, kui lubasid Mängukoopas, et sa täna ei ropenda? Või käisid emalt küsimas, kas võid tellida endale mõne uue riideeseme, mida oma avatarile selga panna? Kui ei, siis polnud sa üks tuhandetest kasutajatest, kes veetis pikki tunde, et oma avatari välimust või kodulehte tuunida. Samas oli see suur osa paljude juba nüüdseks täiskasvanuks saanud inimeste igapäevast.

Mängukoobas on meelelahutusportaal, mille algseks eesmärgiks oli jagada brauserimänge. Keskkonna avasid 17 aastat tagasi kaks sõpra Jaan Allikvere ja Anton Siniorg ning see sai laste ja noorte seas kiiresti populaarseks. Mängukoopa loomise põhjus oli lihtne – sarnaseid saite polnud maailmas palju ja eestikeelset kaugeltki mitte, rääkis Allikvere. Tema sõnul oli Mängukoobas kunagi isegi Neti otsingumootori kõige otsitum sõna. 

Koopa kasutajaid ehk kolle oli haripunktis kokku üle poole miljoni ning nendest on säilinud ligi 17 tuhat. Kuigi Mängukoopa hiilgeaeg jääb eelmise kümnendi lõppu ja selle kümnendi algusesse, on siiski alles kamp entusiaste, kes Mängukoopasse oma tee, kas siis nostalgiast või harjumusest, leiavad. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles