Eluülikooli rektor Briit Olen: andke meile ka teadusraha

, 4dimensiooni reporter
Copy
Foto: Markus Tamm.

Neljanda Dimensiooni Vastse-Kuustse korrespondent Käre Nugis käis uurimas, kuidas läheb maailmat raputava kriisi ajal Eestimaa Eluülikoolil, mis on õpilaste arvult Eesti suurim haridusasutus. Intervjuus Käre Nugisega rääkis Eluülikooli rektor Briit Olen, et ta ei ole rahul, kuidas vaatamata rekordilisele teadusrahastuse tasemele ei anna praegune valitsuskoalitsioon Eluülikoolile jätkuvalt ühtki kopikat.

Eestimaa Eluülikooli rektor Briit Olen, kuna laiem avalikkus võib-olla ei tea Teie tegemistest nii palju, siis alustuseks palun selgitage oma asutuse kontseptsiooni.

Noh, kuidas nüüd sellele küsimuse vastata... Eestimaa Eluülikool on haridusasutus, mis on eelkõige mõeldud neile, kes mõnda ülikooli sisse ei ole saanud või üldsegi sinna kandideerinud. Need, kes õpivad elust enesest. Asume Põlvamaal väikeses, kuid töises Vastse-Kuustse alevikus, Toompeast kõigest kahe ja poole tunnise autosõidu kaugusel. Varem oli esindus ka Jõelähtmes, aga selle kandsime maha. Meie õpetame oma noori ja vanu elama elu tänavatarkuste abil. Õpe on pikaajaline ja aeglane ehk meil selliseid kolmeaastaseid välkprogramme pole nagu peavoolukoolides. Õppemaksu me oma õpilastelt ei küsi. Ja tuleb täpsustada, mida tihti aetakse meie puhul segamini: meie kool pole kuidagi seotud aborditemaatikaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles